Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de, van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer, uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is.

Groot in elektrische voertuigen

Met meer dan 7 miljoen verkochte voertuigen in 2020 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld

Ook op het gebied elektrische voertuigen is SAIC een grote speler. Sterker nog, SAIC is de op één na grootste leverancier van New Energy Vehicles (NEV's) ter wereld.

Ingevoerd door Alcomotive

In Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland wordt Maxus geïmporteerd  door de Belgische Alcomotive groep.
Het importeren van auto's is voor Alcomotive niet nieuw. Ooit begon het bedrijf als eerste met de invoer van Japanse auto’s  (Suzuki, in 1958). Later werd Alcomotive de eerste importeur van Hyundai ter wereld.
Nu is het de beurt aan het Chinese Maxus.

Maxomotive Nederland

Maxomotive Nederland maakt deel uit van het Belgische Alcomotive. Als kersverse Nederlandse importeur van het 100% elektrische bedrijfswagenmerk Maxus, ondersteunt Maxomotive Nederland u op alle fronten bij de elektrificatie van uw wagenpark.

Met een nieuw geopend hoofdkantoor in Amstelveen en de aanstelling van acht officiële Maxus-dealers met ruim 25 vestigingen, werken we hard aan de verduurzaming van de (binnenstedelijke) logistiek.

100% focus op EV

Maxomotive Nederland heeft een 100% focus op elektrische bedrijfswagens. Dat betekent dat Maxomotive Nederland uitstekend in staat is u te adviseren bij het elektrificeren van uw wagenpark.

Met onze modellen, de Maxus EV80, de Maxus eDeliver 3 en de Maxus eDeliver 9, hebben we de meest uitgebreide elektrische bedrijfswagenlijn op de markt.

Bekroond in Europa

In Europa heeft Maxus al tal van prijzen in de wacht gesleept. In het Verenigd Koninkrijk werd Maxus uitgeroepen tot Light Commercial Vehicle Manufacturer of the Year en Electric Vehicle Manufacturer of the Year. In Ierland won de EV80 een Fleet Transport Award als Most Green Commercial Vehicle of the Year.

De toekomst begint nu

Kiezen voor Maxus is ook kiezen voor een stevig netwerk van kennis, ervaring en servicegerichtheid. Als uw wagenparkbehoeften veranderen, denken wij met u mee. Verder doorontwikkelen? Wij zoeken samen naar de juiste oplossing.