Over Maxus

Grootste autogroep van China

Maxus is onderdeel van de grote Chinese autoproducent SAIC Motor. Met een productie van meer dan 7 miljoen auto's op jaarbasis is SAIC Motor de op zes na grootste autobouwer ter wereld en de grootste in Azië met een marktaandeel van 24%.

Groot in elektrische voertuigen

Ook op het gebied van New Energy Vehicles (NEVs) timmert SAIC Motor stevig aan de weg. In 2020 werden er 320.000 elektrische/hybride voertuigen gebouwd, wat SAIC Motor de op één na grootste NEV bouwer ter wereld maakt.

Ingevoerd door Astara Western Europe

In België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland wordt Maxus ingevoerd door Astara Western Europe. Als pionier is de groep niet aan zijn proefstuk toe. Ooit begon het bedrijf als eerste met de invoer van Japanse auto’s (met Suzuki, in 1958). Later haalde het als eerste een Koreaans automerk naar België (met Hyundai, in 1977). Nu is het de beurt aan het Chinese Maxus.

Sterk in Australië en Nieuw-Zeeland

Het wereldwijde succes van Maxus groeit snel. In landen als Australië en Nieuw-Zeeland is Maxus nu al het best verkochte automerk uit China. Ook in Zuid-Oost-Azië, het Midden-Oosten en enkele landen in Europa kent Maxus veel succes.

Specialiteit: elektrische bestelwagens

Dat het zo hard gaat, hoeft niet te verwonderen. Met de eDeliver9 en kleinere eDeliver 3 zet Maxus in op een sterk toekomstgericht segment: elektrische bestelwagens. In een snel veranderende wereld waarin steeds strengere milieunormen gelden, biedt elektrisch transport de uitkomst.

Bekroond in Europa

In Europa heeft Maxus al tal van bekroningen in de wacht gesleept. In het Verenigd Koninkrijk werd Maxus uitgeroepen tot Light Commercial Vehicle Manufacturer of the Year en Electric Vehicle Manufacturer of the Year. In Ierland won de EV80 een Fleet Transport Award als Most Green Commercial Vehicle of the Year.

IKEA, Hertz, postbedrijven en koeriers

In Duitsland werkt Maxus samen met Ikea en Hertz. Beide bedrijven zetten een Maxus EV80-vloot in om Ikea-meubelen te vervoeren met respect voor het milieu. In het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen en Australië vertrouwen de nationale postbedrijven op de EV80 om poststukken milieuvriendelijk te verdelen. Ook de stad Londen en leidende koerierbedrijven als Fedex en Fastway hebben Maxus ontdekt.

De toekomst begint nu

Als specialist in elektrische bestelwagens neemt Maxus een voorsprong in een segment dat alleen maar kan groeien. Vooral in stedelijke omgevingen, waar veelvuldig transport op korte afstand plaatsvindt, worden milieunormen steeds strenger. Juist daar streven overheden en bedrijven naar transport met nul emissie. Maxus maakt dat streven mogelijk. Niet morgen, maar nu.